Second Screen Uygulamaları | Kullanıcı Davranışını Fırsata Çevirmek

Artık tek ekran yetmiyor. Sadece televizyon seyretmiyoruz ya da sadece bilgisayar kullanmıyoruz. Devir Second Screen devri. Daha aşıp Third Screen hatta Fourth Screen'e hızlı geçişler yaptık. Televizyon izlerken bilgisayar kullanıyoruz aynı zamanda telefon ile de ilgileniyoruz. Bir yandan tabletler göz atıyor, belki de akıllı saatimizden gelen bildirimleri kontrol ediyoruz.

Bizleri çoook iyi tanıyanlar var. 

2014'te Starcom MediaVest Group (SMG) tarafından Türkiye'de ilk olarak second screen davranışımızı Samsung için fırsata çevirdi. O dönemde televizyonda popüler olan Kara Para Aşk dizisi aracılığıyla Samsung'un yeni (o zamanki yeni) akıllı telefonu Galaxy S5'i tanıtmak amacı doğrultusunda iş birliği yaptı..

Ürün sahiplerine ürünün özelliklerini bizzat deneyimleterek gösterdiler. Kurgu gayet basitti: "Katil Senin Elinde". İzleyiciler, katilin kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyor ve ipucu arayacaktı. İpuçları ise Samsung Galaxy S5'teydi. Dijital Ses Filigran Teknolojisi kullanan bir mobil uygulama geliştirildi. Bu uygulama dizi ile eş zamanlı ipuçları vererek kullanıcılara çeşitli anket ve sorular gönderildi. Her doğru yanıt kullanıcılara puan kazandırdı. Uygulamayı kullananların diğer izleyicilerden bir farkı da olacaktı. Soruları yanıtlayanlar özel olarak çekilmiş gizli bölümler izleyebilecekti. Bu çekimler tabii ki Samsung S5 ile yapılmıştı. 

Kitleyi iyi analiz eden Starcom bu sayede 52.800 kişiye uygulamanın indirilmesini sağlayarak dizi izleyicisinin %76'sını bu deneyime dahil etti. Aynı şekilde bu durum sadece Samsung'a değil, Kara Para Aşk dizisine de yaradı. O dönemde sosyal medyada en çok konuşulan dizi oldu. Kristal Elma Festivalinde SMG Türkiye Samsung Mobil Kara Para Aşk Uygulaması ile En İyi TV Uygulaması ve En İyi Markalı İçerik alanlarında bronz ödül aldı.

Second Screen ya da sayısı kaç ise, şimdi sıra TV8'de.

TV8 YAN EKRAN

Hem iOS hem de Android versiyonlarına sahip bu uygulama ile artık herkes bir jüri. Uygulamayı indiren izleyiciler/kullanıcılar sosyal medya hesapları ile giriş yaparak favori yarışmacısına oy verebilecek. Canlı olarak sorularını ekranın karşısında programı izlerken iletebilecek. Uygulamaya özel sunulan kamera arkası görüntüleri izleyebilecek. Çekimlere konuk olabilecek ve sürpriz hediyeler (ki hediyeleri çok seven bir toplumuz) kazanabilecek. 


Acun ve programlarının kitlesini bir düşünün. Ya da sadece O Ses Türkiye izleyicilerinin büyüklüğünü... Bir de Survivor geliyor ki! TV8 Yan Ekran uygulaması Samsung Katil Senin Elinde uygulamasını açık ara sollayacak gibi. Bekleyelim, görelim.
Pazarlama aşkına.

insan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BJOLİ'NİN ÖNERİSİ

Kurumsal Sosyal Sorumluluk, daha iyi bir dünya, daha karlı şirketler yaratmanın bir yoludur. "Bu sis bulutu dağıldığında, şirketlerin artık bir şeyleri desteklemesi, salt para kazanmak dışında da amaçlarının olması gerektiği düşüncesi herkesçe kabul edilmiş olacak." | Jeffrey Immelt, General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su, Sosyal Sorumluluk Şirketler Konferansı, 2008. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi: Angela & Roi

Instagram